Receptes

Ņujorkas siera kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 200g sasmalcinātu Selgas cepumu,
  • 50g cukura,
  • 115g izkausēta sviesta,

Pildījumam:

  • 1kg krēmsiera,
  • 200g cukura,
  • 3 ēdamkarotes miltu,
  • 5 olas,
  • 80ml saldā krējuma,
  • 1 ēdamkarote citrona miziņas,
  • Vaniļas ekstrakts,

Virskārtai:

  • 240ml skābā krējuma,
  • 2 ēdamkarotes cukura,
  • Vaniļas ekstrakts.

Pagatavošana

  1. Sasmalcina cepumus.
  2. Pievieno 50g cukura un izkausēto sviestu, labi samaisa.
  3. Liek cepumu masu formā un stingri pieblietē kūkas pamatu un arī 2cm uz augšu pa formas maliņu. Atdzesē.
  4. Pagatavo pildījumu: ar mikseri sajauc krēmsieru ar 200g cukuru un miltiem.
  5. Turpinot kult ar mikseri, pa vienai pievieno olas, tad – saldo krējumu, citrona miziņu un vaniļu.
  6. Izņem pamatni no ledusskapja un iepilda tajā krēmsiera masu.
  7. Cep kūku 180 grādos 15 minūtes, tad samazina temperatūru līdz 120C, un cep apmēram 1,5h – līdz pildījums ir sacietējis, bet kūkas vidiņš vēl nedaudz mīksts.
  8. Gatavo virskārtu: skābo krējumu sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura un vaniļu.
  9. Pārklāj silto siera kūku ar krējuma glazūru un cep vēl 15 minūtes.
  10. Atdzesē. Kūka vislabāk garšo, ja to atdzesē ledusskapī vismaz 12h.

Produkti receptei

SIA „Orkla Confectionery & Snacks Latvija”, 2016