Receptes

Skudru pūznis

Sastāvdaļas

  • 2 bundžas iebiezinātā vārītā piena ar cukuru
  • 6 paciņas cepumu Selga
  • 2 paciņas kvalitatīva sviesta
  • citronskābe

Pagatavošana

  1. Ņem palielu bļodu un sasmalcina tajā cepumus tā, lai tie būtu gan lielākos, gan mazākos gabaliņos.
  2. Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, liek klāt iebiezināto, vārīto pienu un izkausē arī to, visu maisa, līdz iznāk viendabīga masa.
  3. Pieber nedaudz citronskābes – pēc garšas.
  4. Iegūto silto masu lej virsū cepumiem, visu sajauc, līdz iegūst masu, no kuras viegli izveidot kūkas formu (jāuzmanās, lai neapdedzinātu rokas!).
  5. Kūku veido jebkādā formā – tradicionāli kā skudru pūžņa kalniņu.
  6. Liek vēsā vietā atdzist, tad ledusskapī uz vairākām stundām vai pat visu nakti.
  7. Kad kūka atdzisusi, to var dekorēt ar karameli, šokolādes skaidiņām vai jebko citu.

Produkti receptei

SIA „Orkla Confectionery & Snacks Latvija”, 2016