Jaunumi
Selga produkti
Receptes
ilgtspēja
Par mums
Open main menu
Atpakaļ pie visām receptēm
Aveņu siera kūka
Autors: Marija Jansone
Pagatavošanas ilgums:
4h
45m
Sarežģītības pakāpe: 4 no 5
Porcijas: 8
drukāt
Receptē izmantoti:
SELGA CEPUMI KLASIKA
Nepieciešams
Pamatnei:
250 g Selga Klasika cepumu
125 g sviesta
1 tējk. kanēļa vai muskatrieksta
Masai:
500 g Mascarpone krēmsiera
400 g grieķu jogurta
75 g pūdercukura
5 g vaniļas cukura
400 g aveņu
25 g želatīna
150 ml ūdens
Sagādā Selgas izejvielas šeit!
Pagatavošana
Izklāj kūkas formu (24 cm diametrā) ar cepampapīru.
Virtuves kombainā sīki sasmalcina Selga Klasika cepumus un pievieno kanēli vai muskatriekstu.
Izkausē sviestu un lej klāt cepumu masai
Cepumu masu izlīdzina kūkas formā un piespiež. Liek ledusskapī.
Želatīnam pievieno ūdeni un atstāj, lai uzbriest
Krēmsieram pievieno abus cukurus un viegli sakuļ, pakāpeniski pievieno grieķu jogurtu.
Krēmsiera masai pievieno sablenderētas avenes un samaisa.
Izkausē želatīnu un mazā strūkliņā, kuļot krēmsiera masu, to pievieno.
Iegūto masu lej kūkas formā, nolīdzina un ievieto ledusskapī uz ~ 4stundām.
Izņem kūku no formas un izrotā ar ogām. Pasniedz aukstu!
Izmēģini arī šīs!
Visas receptes
Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?
Atsūti to mums, un mēs ar to dalīsimies!
Iesniegt recepti