Aveņu siera kūka
Aveņu siera kūka

Aveņu siera kūka

Autors: Marija Jansone
Pagatavošanas ilgums: 4h 45m
Sarežģītības pakāpe: 4 no 5
Porcijas: 8

Receptē izmantoti:

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 250 g Selga Klasika cepumu
  • 125 g sviesta
  • 1 tējk. kanēļa vai muskatrieksta

Masai:

  • 500 g Mascarpone krēmsiera
  • 400 g grieķu jogurta
  • 75 g pūdercukura
  • 5 g vaniļas cukura
  • 400 g aveņu
  • 25 g želatīna
  • 150 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Izklāj kūkas formu (24 cm diametrā) ar cepampapīru.
  2. Virtuves kombainā sīki sasmalcina Selga Klasika cepumus un pievieno kanēli vai muskatriekstu.
  3. Izkausē sviestu un lej klāt cepumu masai
  4. Cepumu masu izlīdzina kūkas formā un piespiež. Liek ledusskapī.
  5. Želatīnam pievieno ūdeni un atstāj, lai uzbriest
  6. Krēmsieram pievieno abus cukurus un viegli sakuļ, pakāpeniski pievieno grieķu jogurtu.
  7. Krēmsiera masai pievieno sablenderētas avenes un samaisa.
  8. Izkausē želatīnu un mazā strūkliņā, kuļot krēmsiera masu, to pievieno.
  9. Iegūto masu lej kūkas formā, nolīdzina un ievieto ledusskapī uz ~ 4stundām.
  10. Izņem kūku no formas un izrotā ar ogām. Pasniedz aukstu!

Izmēģini arī šīs!

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Atsūti to mums, un mēs ar to dalīsimies!