Smiltsērkšķu siera kūka
Smiltsērkšķu siera kūka

Smiltsērkšķu siera kūka

Autors: Krista Birzniece
Pagatavošanas ilgums: 3h 
Sarežģītības pakāpe: 4 no 5
Porcijas: 8

Receptē izmantoti:

Nepieciešams

  • 180 g “Selga” klasisko cepumu
  • 75 g sviesta
  • 330 g maskarpones siera
  • 210 g iebiezinātā piena ar cukuru
  • 100 g smiltsērkšķu sulas
  • 125 g aveņu vai citu ogu

Pagatavošana

  1. Katliņā izkausē sviestu. Bļodā vai blenderī sasmalcina cepumus. Cepumus un sviestu saberž kopā.
  2. Ņem 18–20 cm/dm lielu kūkas formu, apakšā ieklāj cepamo papīru. Formā liek cepumu un sviesta masu, ko kārtīgi piespiež pie pamatnes.
  3. Kamēr gatavo krēmu, pamatni liek ledusskapī.
  4. Maskarpones sieru sajauc kopā ar iebiezināto pienu, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno smiltsērkšķu sulu un saputo.
  5. Uz cepumu pamatnes liek pusi krēma, pārber ar odziņām, pāri liek atlikušo krēmu.
  6. Kūkai ļauj savilkties vismaz 2 stundas. Pasniedz ar ogām.

Izmēģini arī šīs!

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Atsūti to mums, un mēs ar to dalīsimies!