Jaunumi
Selga produkti
Receptes
ilgtspēja
Par mums
Open main menu
Atpakaļ pie visām receptēm
Smiltsērkšķu siera kūka
Autors: Krista Birzniece
Pagatavošanas ilgums:
3h
Sarežģītības pakāpe: 4 no 5
Porcijas: 8
drukāt
Receptē izmantoti:
SELGA CEPUMI KLASIKA
Nepieciešams
180 g “Selga” klasisko cepumu
75 g sviesta
330 g maskarpones siera
210 g iebiezinātā piena ar cukuru
100 g smiltsērkšķu sulas
125 g aveņu vai citu ogu
Sagādā Selgas izejvielas šeit!
Pagatavošana
Katliņā izkausē sviestu. Bļodā vai blenderī sasmalcina cepumus. Cepumus un sviestu saberž kopā.
Ņem 18–20 cm/dm lielu kūkas formu, apakšā ieklāj cepamo papīru. Formā liek cepumu un sviesta masu, ko kārtīgi piespiež pie pamatnes.
Kamēr gatavo krēmu, pamatni liek ledusskapī.
Maskarpones sieru sajauc kopā ar iebiezināto pienu, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno smiltsērkšķu sulu un saputo.
Uz cepumu pamatnes liek pusi krēma, pārber ar odziņām, pāri liek atlikušo krēmu.
Kūkai ļauj savilkties vismaz 2 stundas. Pasniedz ar ogām.
Izmēģini arī šīs!
Visas receptes
Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?
Atsūti to mums, un mēs ar to dalīsimies!
Iesniegt recepti