Jaunumi
Selga produkti
Receptes
ilgtspēja
Par mums
Open main menu
Atpakaļ pie visām receptēm
Biezpiena un cepumu kūka
Autors: Ievas Virtuve
Pagatavošanas ilgums:
7h
Sarežģītības pakāpe: 3 no 5
Porcijas: 8
drukāt
Receptē izmantoti:
SELGA CEPUMI KLASIKA
Nepieciešams
1 paciņa cepumu SELGA
400 g biezpiena
100 g skābā krējuma
100 g iebiezinātā piena ar cukuru
10 g želatīna
2 tējkarotes vaniļas cukura
1 kārba ananasu šķēlīšu sulā
avenes un piparmētru lapiņas greznošanai, ja vēlas
Sagādā Selgas izejvielas šeit!
Pagatavošana
Želatīnu pārlej ar 70 ml ananasu sulas, noliek uzbriest.
Biezpienu sablendē ar krējumu, iebiezināto pienu, lai pazūd biezpiena graudainums, iemaisa vaniļas cukuru.
Viegli ieeļļotas 18 cm veidnes dibenu un malas izklāj ar ananasu pusītēm (konservēto ananasu vietā var ņemt aprikožu, persiku u. c. konservus).
Brīvo vidiņu var aizpildīt ar aprikožu pusītēm.
10–11 cepumus salauž palielos gabalos.
Izmērcēto želatīnu sildot izšķīdina un iemaisa biezpiena masā.
Negaidot, kad masa sastings, iecilā salauztos cepumus un tūlīt liek veidnē, raugoties, lai tiek aizpildītas visas spraugas.
Salauž arī pārpalikušos cepumus un piespiežot ar tiem pārklāj balto masu.
Veidni uz dažām stundām vai uz nakti liek aukstumā un sastindzina, tad ar nazi apvelk gar apmali un, nedaudz pakratot, izgāž kūku uz pamatnes.
Grezno ar avenēm un piparmētru lapiņām.
Izmēģini arī šīs!
Visas receptes
Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?
Atsūti to mums, un mēs ar to dalīsimies!
Iesniegt recepti