Citronu pīrāgs ar meringu
Citronu pīrāgs ar meringu

Citronu pīrāgs ar meringu

Autors: Anna Panna
Pagatavošanas ilgums: 1h 30m
Sarežģītības pakāpe: 5 no 5
Porcijas: 8

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 2 paciņas Selgas Klasika cepumu vai Selgas Klasika cepumu ar iebiezinātā piena garšu
  • 100 g sviesta

Citrona krēmam:

  • 80 g citrona sulas
  • 150 g cukura
  • 3 olas
  • 20 g kukurūzas cietes
  • 50 g sviesta

Olbaltumam:

  • 2 olu baltumi
  • 100 g cukura

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā sasmalcina cepumus līdz smilšveida konsistencei. Pievienoizkausētu sviestu.
  2. Cepamo formu 24 cm diametrā noklāj ar cepamo papīru.
  3. Cepumu masu ber formā un izlīdzina, atstājot paaugstinājumu pie malām.
  4. Pamatni liek ledusskapī vai saldētavā, kamēr tiek sagatavotas pārējās sastāvdaļas.
  5. Bļodā lej citronu sulu, pievieno cukuru, cieti un olas. Visu maisa ar putojamoslotiņu.
  6. Bļodu liek virs katliņa ar vārošu ūdeni. Turpina maisīt līdz krēmssabiezējis.
  7. Pēc vārīšanas pievieno sviestu un atdzesē.
  8. Kad krēms atdzisis, to ieklājsagatavotajā cepumu pamatnē.
  9. Kā beidzamo pagatavo olbaltumu. Bļodā ieliek divus olas baltumus un cukuru. Saputo šīs sastāvdaļas līdz izveidojies ļoti stingrs, mākonim līdzīgs bezē.
  10. Liek to uz kūkas, izlīdzina vai izdekorē pēc saviem ieskatiem.
  11. Ja iespējams – apdedzina ar gāzes degli.

Izmēģini arī šīs!

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Atsūti to mums, un mēs ar to dalīsimies!