Cepumu rulete
Cepumu rulete

Cepumu rulete

Autors: Ievas Virtuve
Pagatavošanas ilgums: 5h 
Sarežģītības pakāpe: 5 no 5
Porcijas: 10

Nepieciešams

  • 30 gab. Selga Klasika cepumu
  • 250 g krēmsiera
  • 100 g iebiezinātā piena ar cukuru
  • 1/2 glāzes kafijas
  • 1 glāze svaigu vai saldētu aveņu un melleņu vai citu ogu
  • 15 g sviesta
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 60 g Laima šokolādes Lukss
  • 40 g saldā krējuma
  • Selga TREAT cepumu bumbas piena šokolādē un Selga TREAT kakao vafeļu rullīši ar krēma pildījumu greznošanai

Pagatavošana

  1. Katru cepumu apmērcē siltā kafijā (tai pēc patikas var pievienot 1 ēdamkaroti brendija, ruma vai kāda liķiera).
  2. Cepumus uzmanīgi pārgriež uz pusēm un cieši citu pie cita kārto uz izklātas pārtikas plēves taisnstūrī ar īsāko malu no pieciem cepumiem, attiecīgi garāko no sešiem, liekot cepumu pusītes paralēli īsākajai malai.
  3. Krēmsieru, piemēram, Baltais, sakuļ ar iebiezināto pienu un vaniļas cukuru, vienmērīgi pārklāj cepumu plāksnei un pārber ogas.
  4. Sākot no vienas īsākās malas, ar plēves palīdzību cepumu klājumu ar pildījumu saveļ stingrā ruletē.
  5. Tajā pašā plēvē ruleti cieši ietin un uz nakti liek ledusskapī sastingt.
  6. Tad no plēves iztin un pārlej ar šokolādes glazūru, ko pagatavo, uzkarsētā krējumā izšķīdinot šokolādi un sviestu.
  7. Vēl nesastingušu šokolādes virskārtu grezno ar cepumu bumbām un vafeļu rullīšiem.
  8. Uz pāris stundām ruleti liek ledusskapī sastingt.

Izmēģini arī šīs!

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Atsūti to mums, un mēs ar to dalīsimies!