Citronu tarte
Citronu tarte

Citronu tarte

Autors: Ievas Virtuve
Pagatavošanas ilgums: 1h 30m
Sarežģītības pakāpe: 4 no 5
Porcijas: 8

Nepieciešams

  • 2 paciņas Selga Klasika cepumi ar citronu garšu
  • 200 g sviesta
  • 250 g krēmsiera
  • 1 ēd. k. cietes
  • 4 olas
  • 250 g cukura
  • 2 lieli citroni
  • Selga vafeles ar citronu garšu un nedaudz saldētu brūkleņu greznošanai

Pagatavošana

  1. Cepumus, četrus atliekot, saberž, iemaisa 130 g izkausēta sviesta un, cieši sablīvējot, iespiež 23 cm apaļā veidnē ar 4 cm augstu apmali.
  2. Uz 10 minūtēm veidni liek krāsnī 200 grādu temperatūrā.
  3. Tikmēr divas olas sakuļ ar krēmsieru, 100 g cukura, cieti un 1 citronam norīvētu miziņu. Tajā uzmanīgi iemaisa gabaliņos salauztus četrus atliktos cepumus.
  4. Maisījumu liek veidnē pa virsu apceptajai cepumu pamatnei.
  5. Visu liek krāsnī 160 grādu temperatūrā cepties apmēram uz 30 minūtēm, līdz ir savilcies gatavs. Tad izņem no krāsns un padzesē.
  6. Tikmēr pagatavo citronu krēmu, no diviem citroniem izspiestu sulu (iznāk ½ glāze) sakuļot ar 150 g cukura un divām olām, kam pievieno 70 g sviesta. Citronu krēmu mazā karstumā maisot silda, līdz tas sabiezē.
  7. Karstu krēmu pārlej tartei veidnē un atdzesē.
  8. Sastingušu tarti grezno ar trīsstūrīšos sagrieztām vafelēm, citrona gabaliņiem un brūklenēm.

Izmēģini arī šīs!

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Atsūti to mums, un mēs ar to dalīsimies!