Ābolu drumstalmaize ar mandelēm
Ābolu drumstalmaize ar mandelēm

Ābolu drumstalmaize ar mandelēm

Autors: Anna Panna
Pagatavošanas ilgums: 50m
Sarežģītības pakāpe: 3 no 5
Porcijas: 12

Receptē izmantoti:

Nepieciešams

Sastāvdaļas (atkarībā no cepamās formas izmēra, daudzumus var dubultot vai samazināt):

  • 260 g Selga Klasika pilngraudu cepumu
  • 100 g sviesta
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • Šķipsna sāls
  • 2 lieli āboli
  • 250 g krēmsiera
  • 50 g mandeļu vai citu riekstu (pēc izvēles)
  • 2 olas
  • 100 g cukura

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 200 grādus karstumam.
  2. Cepumus sasmalcina un tiem pievieno izkausētu sviestu, kanēli un sāli. Samaisa un ber cepamajā traukā, kas noklāts ar cepamo papīru. 1/3 no cepumu masas atliek malā un atstāj dekorēšanai.
  3. Iebērtos cepumus izlīdzina un kārtīgi piespiež.
  4. Bļodā samaisa krēmsieru ar cukuru un olām. Lej pa virsu cepumu masai unizlīdzina.
  5. Ābolu sagriez šķēlītēs vai gabaliņos un ber virsū krēmsiera kārtai.
  6. Visbeidzot – pa virsu pārber cepumu drumstalas un riekstus.
  7. Cep krāsnī 20-25 minūtes.

Izmēģini arī šīs!

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Atsūti to mums, un mēs ar to dalīsimies!