Šokolādes siera kūka ar Mascarpone un svaigām ogām
Šokolādes siera kūka ar Mascarpone un svaigām ogām

Šokolādes siera kūka ar Mascarpone un svaigām ogām

Autors: Anna Panna
Pagatavošanas ilgums: 5h 
Sarežģītības pakāpe: 4 no 5
Porcijas: 8

Nepieciešams

Sastāvdaļas:

  • 360 g Selga Klasika cepumu ar šokolādes garšu
  • 100 g sviesta
  • 600 g Mascarpone krēmsiera
  • 50 g pūdercukura
  • 400 g Laima šokolādes Lukss

Dekoram:

  • 50 g Laima šokolādes Lukss
  • 50 g sviesta
  • Selga cepumu drumstalas
  • Selga kakao vafeļu rullīši ar krēma pildījumu
  • Svaigas ogas pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Cepumus sasmalcina un tiem pievieno izkausētu sviestu. Sastāvdaļas samaisa un ber sagatavotā formā, kas noklāta ar cepamo papīru (20 - 24 cm).
  2. Cepumumaisījumu kārtīgi piepresē.
  3. Bļodiņā ber šokolādi un izkausē to virs karstā ūdens tvaikiem. 
  4. Citā traukā samaisa Mascarpone krēmsieru ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  5. Pievieno izkausēto šokolādi un to uzreiz iemaisa krēmsierā.
  6. Samaisīto krēmu lej pa virus cepumu pamatnei.
  7. Kūku liek ledusskapī uz pāris stundām vai visu nakti.
  8. Pirms pasniegšanas kūkas virskārtai uzsmērē krēmu (izkausētu sviestu kopā aršokolādi). Dekorē ar ogām un kakao vafeļu trubiņām.

Izmēģini arī šīs!

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Atsūti to mums, un mēs ar to dalīsimies!