Kokosriekstu tarte ar greipfrūtu krēmu
Kokosriekstu tarte ar greipfrūtu krēmu

Kokosriekstu tarte ar greipfrūtu krēmu

Autors: Linda Vilmansone-Virbule
Pagatavošanas ilgums: 2h 40m
Sarežģītības pakāpe: 4 no 5
Porcijas: 8

Nepieciešams

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums Selga Klasika cepumu ar kokosriekstu garšu
  • 1 sarkanais greipfrūts
  • 140 g sviesta
  • 30 g kukurūzas cietes
  • 100 g pūdercukura
  • Daži pilieni sarkanās ēdiena krāsvielas

Dekoram:

  • Pistācijas, kokosriekstu skaidiņas, kaltētas avenes vai jebkas cits, kas ir pieejams

Pagatavošana

  1. Apēd 4 cepumus, lai iesildītos. :) Pārējos cepumus sablenderē rīvmaizei līdzīgā masā. Pievieno 70 g sviesta un turpina blenderēt līdz viendabīgai masai.
  2. Cepumu masu iemīca aptuveni 20 cm lielā veidnē, izveidojot tartes pamatu un malas.
  3. Katlā iesit 3 olas un sakuļ. Pievieno 100 g pūdercukura, rīvētas miziņas no greipfrūta, 30 g kukurūzas cietes un turpina maisīt. Pievieno 100 ml greipfrūta sulas un dažus pilienus pārtikas krāsvielas košumam.
  4. Iegūto masu karsē un turpina maisīt, lai neveidotos kunkuļi. Kad sāk sabiezēt, pievieno 70 g sviesta, nepārtraukti maisot, līdz sviests ir izkusis.
  5. Krēmu ielej pamatnē, izlīdzina, un tarti liek aukstumā uz 2 stundām sastingt.
  6. Pēc tam dekorē ar kokosriekstu skaidiņām, granātābolu, pistācijām vai jebko citu.

Izmēģini arī šīs!

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Atsūti to mums, un mēs ar to dalīsimies!