Siera Snickers kūka
Siera Snickers kūka

Siera Snickers kūka

Autors: Kristīne Danenbergsone
Pagatavošanas ilgums: 5h 
Sarežģītības pakāpe: 5 no 5
Porcijas: 10

Receptē izmantoti:

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 180 - 270 g Selga Klasika cepumu
  • 70 - 100 g saldkrējuma sviesta (var sajaukt ar zemesriekstu sviestu)

Braunija viduskārtai:

  • 160 g saldkrējuma sviesta
  • 200 g Laima rūgtās šokolādes 70%
  • 160 g miltu
  • 1 ēd. k. nesaldinātā kakao (vēlams 22%)
  • 0,7 tēj. k. cepamā pulvera
  • 65 g cukura
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 gab. olas
  • 1 gab. olas dzeltenuma
  • 160 - 200 g šokolādes Snickers (pievieno atkarībā no tā, cik saldu vēlas)

Virskārtai:

  • 540 g krēmsiera Kārums
  • 70 g pūdercukura
  • 1 gab. olas
  • 1 gab. olas baltuma
  • 1 tēj. k. zemesriekstu sviesta (pēc vēlmēm)

Šokolādes glazūrai:

  • 80 g šokolādes (pēc izvēles piena vai tumšās)
  • 65 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Sagatavo veidni 23 cm diametrā, apakšējā daļā ievietojot cepampapīru un veidnes sānu malas iesmērējot ar sviestu.
  2. Cepumus sasmalcina un tiem pievieno izkausētu sviestu (un zemesriekstu sviestu, ja izvēlaties to izmantot). Visu samaisa viendabīgā masā.
  3. Cepumu masu klāj veidnē, rūpīgi izlīdzina un kārtīgi piespiež.
  4. Gatavo braunija viduskārtu, ūdens peldē izkausējot šokolādi ar sviestu un atdzesējot.
  5. Ar mikseri nedaudz sakuļ olu un olas dzeltenumu ar cukuru un iemaisa šokolādes masā.
  6. Sajauc miltus, cepamo pulveri, kakao un šķipsniņu sāls un pievieno šokolādes masai.
  7. Šokolādes masu liek virsū cepumu pamatnei. Šī braunija viduskārta veidojas smagnēja un bieza, tāpēc veidnē to ir nepieciešams rūpīgi izlīdzināt.
  8. Liek cepties 180 grādos uz neilgu laiku, lai braunija viduskārta viegli pārvelkas ar kārtiņu. Nepieciešams sekot līdzi, lai braunija viduskārta pārāk neapbrūnē. Ja tā notiek, jāuzklāj folija.
  9. Pēc neilgās cepšanas, ņem veidni ārā un atdzesē. Tad braunija viduskārtai pa virsu kārto, nedaudz iespiežot, apmēram centimetru biezos gabaliņos sagrieztu Snickers batoniņu.
  10. Gatavo virskārtu, ar rokas mikseri vai putojamo slotiņu sakuļot krēmsieru ar pūdercukuru. Tad pakāpeniski iekuļ olu un olas baltumu. Ja vēlas izteiktāku garšu, var pievienot zemesriekstu sviestu ar riekstu gabaliņiem.
  11. Virskārtu vienmērīgi klāj veidnē pāri braunija viduskārtai ar Snickers batoniņa gabaliņiem. Nolīdzina un liek cepties aptuveni uz 30 min.
  12. Uzmanību! Kūka jācep tik ilgi, lai tā no virspuses ir pārvilkusies ar skaistu kārtiņu, sānmalās ir pietiekami sausa, bet vidū vēl nedaudz mitra. Ja tiks cepta par strauju, tā saplaisās un paliks brūna. Tāpēc, ja nepieciešams, cepšanas laikā jāuzklāj folija.
  13. Kad kūka ir izcepusies kā iepriekš aprakstīts, slēdz ārā cepeškrāsni un pie pusatvērtām durtiņām atļaujam atdzist. Pēc tam, kad kūka atdzisusi cepeškrāsnī, vismaz uz dažām stundām ieliek atdzist ledusskapī.
  14. Kad kūka atdzisusi, tā rūpīgi jāizņem no veidnes. Vislabāk kūku no veidnes iekšmalām atdalīt ar plānu nazīti.
  15. Nobeigumā gatavo šokolādes glazūru, uzkarsējot saldo krējumu un to pārlejot pāri šokolādei. Ļauj šokolādei izkust, samaisa vienmērīgā masā un klāj pāri kūkai. Ja vēlas, malas nolīdzina ar notecējušo šokolādes glazūru un kūkas virspusē liek vēl Snickers batoniņa gabaliņus.

Izmēģini arī šīs!

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Vai tev ir sava iemīļotā Selgas recepte?

Atsūti to mums, un mēs ar to dalīsimies!